Pui Cu Sos De Curry La Cuptor
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
- 1 lingurita boia dulce
- 2 lingurite curry
- 1 legatura patrunjel verde
- sare, piper
Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui si se taie in doua, apoi se spala si aripile. Se pun toate intr-un castron si peste ele se presara sare si piper. Se lasa la rece aproximativ 15 minute. Se pun bucatile de pui intr-o oala termorezistenta (sau intr-o tava), se stropesc cu ulei si se pune o cana de apa apoi se introduc in cuptorul incins in prealabil. Se spala patrunjelul si se toaca marunt, se amesteca cu uleiul de masline, boia de ardei dulce si 2 lingurite de curry, putina sare si piper (dupa gust-ul fiecaruia), se adauga o ceasca de apa si se amesteca bine. Dupa aproximativ 45 de minute se scoate carnea din cuptor si se toarna peste sosul de curry preparat anterior. Se introduce iarasi carnea la cuptor si se mai lasa aproximativ 30 de minute pana cand se rumeneste si sos-ul se ingroasa. Din cand in cand carnea se stropeste cu lichid. Garnitura potrivita pentru pui cu sos de curry este o portie de orez sau una de cous-cous. Pofta buna!
Nota:
Stiati ca, pulberea de curry este o inventie britanica in incercarea de a imita aromele indiene cu un minim de efort. Unele pudre de curry contin intr-adevar frunze de curry, poate doar din ratiuni istorice, deoarece, uscate, frunzele de curry uscate isi pierd aroma in cateva zile. O pudra tipica de curry ar trebui sa fie preparata din chimion, coriandru prajit, piper negru, ardei iute si schinduf prajit. Alte condimente indiene tipice adesea utilizate la prepararea prafurilor de curry sunt ghimbirul uscat, chimenul indian si telina, alaturi de sare, linte prajita si alte cateva condimente in cantitati mai mici, cum ar fi: scortisoara, cuisoarele, cardamomul verde, dafinul indian. Culoarea galbena provine de la curcuma.
reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com