Pui Cu Sos De Ciuperci Si Vin
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
4 pulpe pui
8 linguri ulei de masline
2 cepe
300 g ciuperci champignon
150 ml supa de pui
100 ml vin alb
4 linguri de smantana
1 lingura faina
cimbru
sare
piper
2 catei usturoi
PREPARARE:
Pentru inceput condimentam puiul si apoi il prajim pe ambele parti pana de rumeneste frumos.
Il scoatem din tigaie. In acelasi ulei vom cali mai departe ceapa si ciupercile, pana devine ceapa aurie.
Punem iar puiul in tigaie, adaugam supa si vinul. Amestecam faina cu 2 linguri smantana. Punem din supa fierbinte cate o lingura peste aceasta, pana devine destul de calda, astfel incat sa nu se branzeasca cand o punem la fiert. Turnam smantana in tigaie, adaugam si cateii de usturoi taiati in jumatate si mai lasam sa fiarba cam 20-30 de minute la foc mic, pana incepe sa se ingroase sosul.
Cand se raceste un pic sosul amestecam restul de smantana. Puteti pune si putin patrunjel verde. Servim puiul cald cu garnitura de orez sau cartofi natur.
Pofta buna!