Pui Cu Sos De Capere
Sursa PUI CU SOS DE CAPERE
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 piept de pui (cca.300 g)
- 10 g unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri capere
- 1 lingură brandy
- 1 lingură zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
- sare, piper
- 1 legătură mică pătrunjel verde
Pieptul de pui se spală, se tamponează cu șervețele din hârtie apoi se condimentează și se porționează
Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie antiaderentă. Se adaugă carnea de pui și se gătește câte 6 - 8 minute pe fiecare parte sau până când aceasta este rumenită frumos.
Pieptul de pui astfel preparat se scoate din tigaie și se pune într-un vas acoperit, la cald.
În tigaia în care s-a prăjit puiul se adaugă untul, brandy, caperele și zeama de lămâie. Se dă focul la minim și se fierbe sosul cca. 2 minute. Se potrivește de sare și piper, se adaugă pieptul de pui și se mai lasă pe foc încă 1 minut.
Se ia tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde tocat.
Pieptul de pui astfel pregătit se poate servi cu legume sau paste. Noi l-am servit cu spaghete.
Poftă bună!