contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Sos De Busuioc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am mancat mancarea asta ,e drept ca cu vita,la carciuma lui Soni,la Vama Veche,asta vara.In pana de idei fiind,mi-am adus aminte de ea si am facut-o cu pui.Va sfatuiesc sa folositi frunze de bucuioc verde.Gustul e mai bun si mai subtil.Eu nu am avut frunze verzi, asa ca am folosit busuioc uscat.A fost bun si asa.Si rapid de pregatit.
INGREDIENTE :
-2 piepti de pui dezosati si fara piele
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi
-fulgi de ardei iute (optional)
-200 ml smatana obisnuita
-200 ml smantana de gatit, mai lichida
-1Lg busuic uscat sau 2 Lg busuioc verde tocat
-sare,piper dupa gust
-50 g unt
MOD DE PREPARARE:
-se taie pieptul de pui bucatele si se rumeneste in unt ,la foc iute
-se calesteceapa si usturoil in unt,fara sa se rumeneasca,apoi se adauga bucatile de carne,smantana,busuiocul si se potriveste de sare si piper.
-se lasa cateva minute,pana ce se leaga sosul.
-daca nu aveti smantana de gatit,puteti s-o inlocuiti cu putin lapte.Iar daca e cazul,pentru a avea un sos mai legat,puteti adauga si o lingura de amidon sau faina,dizolvate intr-o lingura de lapte rece.
-se poate servi cu ce garnitura va place.Eu am facut alaturi ciuperci trase in unt.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com