Pui Cu Sos De Busuioc
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Am mancat mancarea asta ,e drept ca cu vita,la carciuma lui Soni,la Vama Veche,asta vara.In pana de idei fiind,mi-am adus aminte de ea si am facut-o cu pui.Va sfatuiesc sa folositi frunze de bucuioc verde.Gustul e mai bun si mai subtil.Eu nu am avut frunze verzi, asa ca am folosit busuioc uscat.A fost bun si asa.Si rapid de pregatit.
INGREDIENTE :
-2 piepti de pui dezosati si fara piele
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi
-fulgi de ardei iute (optional)
-200 ml smatana obisnuita
-200 ml smantana de gatit, mai lichida
-1Lg busuic uscat sau 2 Lg busuioc verde tocat
-sare,piper dupa gust
-50 g unt
MOD DE PREPARARE:
-se taie pieptul de pui bucatele si se rumeneste in unt ,la foc iute
-se calesteceapa si usturoil in unt,fara sa se rumeneasca,apoi se adauga bucatile de carne,smantana,busuiocul si se potriveste de sare si piper.
-se lasa cateva minute,pana ce se leaga sosul.
-daca nu aveti smantana de gatit,puteti s-o inlocuiti cu putin lapte.Iar daca e cazul,pentru a avea un sos mai legat,puteti adauga si o lingura de amidon sau faina,dizolvate intr-o lingura de lapte rece.
-se poate servi cu ce garnitura va place.Eu am facut alaturi ciuperci trase in unt.