contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Smochine şi Sos De Lămâie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eheee şi unde nu mă apucă pe mine foamea în timpul serviciului şi mă gândesc că ajung acasă şi încep să iau la trăncănit oalele şi tigăile numa-numa mi-oi ogoi puţin tazmanienii din stomac. Dacă apuc să mai intru şi pe site-uri, respectiv bloguri de bucătărit, nu mai e cale de întoarcere. Uite aşa dau mai alaltăieri peste reţeta asta şi o întind grăbită spre casă să mă apuc de trebăluit. Mai ales că aveam di tăti celi prin cămara şi frigider.
Mi-o trebuit:
- adică m-am hotărât să sacrific vreo 6 copanele;
- 2 lămâi, una feliata, iar cealaltă dată pe răzătoare şi stoarsă de suc;
- niscaiva prafuri de scorţişoară;
- vreo 5 căţei de usturoi;
- 2 linguri de zahăr, de preferabil brun;
- 100ml vin alb;
- tot atâta de oţet de vin;
- şi tot atâta sau un dram mai multă supă de pui cu cub Knorr;
- o cutie de smochine uscate sau 200g;
- ulei, sare, piper pe care de multe ori uit să le scriu, dar şi să le adaug în mâncare :)
Par cam multe ingrediente, nu? Da' sunt dintre cele pe care oricum le ai în casă, zic eu...
Pentru început, am amestecat într-o olicică sucul de lămâie, zahărul, oţetul, vinul şi supa de pui şi am pus pe foc. După ce s-a dizolvat zahărul, am adăugat scorţişoara, usturoiul, sarea şi piperul. Am lăsat încă 2-3 minute pe foc.

Bucăţile de pui m-am gândit eu să le prăjesc două minute mai întâi, dar nu e deloc necesar şi nici foarte healthy, deci mai bine nu data viitoare.

În tigaie am aşezat feliile de lămâie, jumătăţile de smochine, bucăţile de pui şi am turnat deasupra sosul.


Am dat la cuptor şi... voila! Am servit cu tăiţei din orez. Yammy! :)