Pui Cu Smochine şi Sos De Lămâie
articol scris de martisor blog spoonschallenge.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-o trebuit:
- adică m-am hotărât să sacrific vreo 6 copanele;
- 2 lămâi, una feliata, iar cealaltă dată pe răzătoare şi stoarsă de suc;
- niscaiva prafuri de scorţişoară;
- vreo 5 căţei de usturoi;
- 2 linguri de zahăr, de preferabil brun;
- 100ml vin alb;
- tot atâta de oţet de vin;
- şi tot atâta sau un dram mai multă supă de pui cu cub Knorr;
- o cutie de smochine uscate sau 200g;
- ulei, sare, piper pe care de multe ori uit să le scriu, dar şi să le adaug în mâncare :)
Par cam multe ingrediente, nu? Da' sunt dintre cele pe care oricum le ai în casă, zic eu...
Pentru început, am amestecat într-o olicică sucul de lămâie, zahărul, oţetul, vinul şi supa de pui şi am pus pe foc. După ce s-a dizolvat zahărul, am adăugat scorţişoara, usturoiul, sarea şi piperul. Am lăsat încă 2-3 minute pe foc.
Bucăţile de pui m-am gândit eu să le prăjesc două minute mai întâi, dar nu e deloc necesar şi nici foarte healthy, deci mai bine nu data viitoare.
În tigaie am aşezat feliile de lămâie, jumătăţile de smochine, bucăţile de pui şi am turnat deasupra sosul.
Am dat la cuptor şi... voila! Am servit cu tăiţei din orez. Yammy! :)