Pui Cu Smantana Si Un Makeover
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele astea am tot gatit si am tot facut poze dar n-am avut nici un chef sa le postez. Puiul asta l-am mancat saptamana trecuta si chiar si acum salivez cand ma gandesc la el :) Asta poate pt ca azi am incercat sa tin post... Maine sper sa ma mobilizez si cu ceva retete de post ca am destule.
Pui cu smantana, a photo by raftul bunicii on Flickr.
Ingrediente:
1 pui intreg portionat in bucati
supa de pui
usturoi
nucsoara
sare
piper
marar
Se mai pot pune:
ciuperci
kaiser
Pentru bechamel:
2 linguri de unt
3 linguri de faina
3 linguri supa
1 cutie smantana dulce
Preparare:
Am rumenit bucatile de pui in ulei. Am adaugat supa cat sa acopere carnea si am lasat sa fiarba la foc mic.
Intre timp, am facut sosul bechamel. Am topit untul intr-o cratita cu fund gros, am adaugat toata faina si am amestecat bine. Apoi am inceput sa torn cate putina supa, amestecand mereu. Apoi am adaugat smantana, amestecand in continuare, nucsoara, sarea si piperul. Daca este prea gros sosul, se mai pune supa.
Am turnat sosul peste carnea fiarta, am pus si usturoiul (acum se pun si ciupercile sau kaiserul rumenite bine) si si am mai lasat cateva minute. Am pus mult marar si am mancat fierbinte, cu mamaliga buna.
Makeover-ul a fost a treia zi cand puiul nu a mai avut succes, mai erau cateva bucatele triste in tigaie si nu stiam ce sa fac cu ele. Asa ca am facut felul cel mai versatil de pe pamant: paste! :P
Am scos carnea de pe oase si am pus-o intr-un vas pe foc, impreuna cu sosul care mai ramasese. Am mai adugat un pic de ulei de masline, vreo 2 linguri de smantana dulce, cativa catei de usturoi si pastele fierte al dente. Am pus si un strop de oregano uscat. Am luat de pe foc si am spart repede deasupra un ou pe care l-am amestecat bine cu pastele. Am ras si nitel cascaval pe deasupra si gata cina!
Pui cu smantana, a photo by raftul bunicii on Flickr.
Ingrediente:
1 pui intreg portionat in bucati
supa de pui
usturoi
nucsoara
sare
piper
marar
Se mai pot pune:
ciuperci
kaiser
Pentru bechamel:
2 linguri de unt
3 linguri de faina
3 linguri supa
1 cutie smantana dulce
Preparare:
Am rumenit bucatile de pui in ulei. Am adaugat supa cat sa acopere carnea si am lasat sa fiarba la foc mic.
Intre timp, am facut sosul bechamel. Am topit untul intr-o cratita cu fund gros, am adaugat toata faina si am amestecat bine. Apoi am inceput sa torn cate putina supa, amestecand mereu. Apoi am adaugat smantana, amestecand in continuare, nucsoara, sarea si piperul. Daca este prea gros sosul, se mai pune supa.
Am turnat sosul peste carnea fiarta, am pus si usturoiul (acum se pun si ciupercile sau kaiserul rumenite bine) si si am mai lasat cateva minute. Am pus mult marar si am mancat fierbinte, cu mamaliga buna.
Makeover-ul a fost a treia zi cand puiul nu a mai avut succes, mai erau cateva bucatele triste in tigaie si nu stiam ce sa fac cu ele. Asa ca am facut felul cel mai versatil de pe pamant: paste! :P
Am scos carnea de pe oase si am pus-o intr-un vas pe foc, impreuna cu sosul care mai ramasese. Am mai adugat un pic de ulei de masline, vreo 2 linguri de smantana dulce, cativa catei de usturoi si pastele fierte al dente. Am pus si un strop de oregano uscat. Am luat de pe foc si am spart repede deasupra un ou pe care l-am amestecat bine cu pastele. Am ras si nitel cascaval pe deasupra si gata cina!