contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Salvie Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Haideti sa mai mancam si altceva decat dulciurele, care fara discutie ca sunt o incantare pentru cerul gurii insa  stiti ce efecte au:) Niscai legume si ceva carnita usoara de pui aburite la cuptor fara pic de adaos de grasime, aromate cu salvie ar fi un pranz foarte bun si foarte sanatos. Asa m-am gandit si eu si iata ca pentru pranzul de ieri am avut o masa sanatoasa... Pentru acest pui cu salvie si legume iata ce am folosit:
Ingrediente(pentru cca 4 portii):
-4 pulpe superioare mari(cca800g),
-un ardei gras,
-2 cartofi mari,
-2 catei usturoi(optional),
-un dovlecel mediu,
-sare,
-piper,
-o lingurita salvie uscata,
-8-10 rosii prunisoara,
-o rosie mare bine coapta,
Preparare:
Pregatirea acestui pui cu salvie si legume este foarte usoara si rapida, adica odata curatate si spalate legumele, se feliaza dupa bunul plac si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se sareaza, se pipereaza, se adauga daca se doreste 1-2 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutituli sau tocati grosier se stropeste cu o cescuta de apa (cam 50 ml)sa nu se usuce legumele.


Pulpele se spala, se sareaza , se pipereaza dupa gust si se aseaza deasupra legumelor. Se presara salvie uscata peste ele, se acopera vasul cu capac sau folie de aluminiu  si se da la cuptorul preancalzit pana legumele sunt bine aburite.


Dupa vreo 30 de min se descopera vasul si se adauga rosia data pe razatoare, fara pielita, astfel incat legumele sa capete putin sos care va fi aromat de salvie.
Daca nu ati avut rosii prunisoara nu este nici o tragedie pentru ca reteta va fi la fel de buna daca in momentul cand ati descoperit vasul si ati pus rosia rasa adaugati si ceva sferturi de rosii obisnuite.
Se mai lasa vasul la cuptor atat cat  carnea sa se rumeneasca pe ambele parti. Spuneam ca nu mai e nevoie de adoas de grasime pentru ca cea lasata de pulpe va fi suficienta(eu chiar mai curat putin pulpele de straturile de grasime pe unde este posibil).
Ideea este ca ceea ce trebuie sa va rezulte din acest pui cu salvie si legume este o friptura usor crocanta, aromata de salvie, legume inabusite si un sos dulce acrisor excelent. Nu va lasati pacaliti de aroma amaruie a salviei uscate pentru ca la final rezutatul va va satisface cu siguranta...
Pofta buna!


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com