contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Rosmarin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru cei care nu prea vor sa stea prin bucatarie, dar totusi vor o masa gatita in casa, va propunem o retetea de tipul all-in-one. Adica, intr-o tava pregatim si felul principal si garnitura, doar salata mai trebuie amestecata separat :) Fara vase murdare si fara bataie de cap, in 2 timpi si 3 miscari facem o friptura de toata frumusetea, cu aroma de rosmarin.

Pentru 4 portii avem nevoie de:
  • 2 pulpe de pui (sau 4 pulpe superioare)
  • 5 - 6 cartofi (700 - 800g)
  • 500g ciuperci
  • zeama de la o lamaie
  • 6 linguri de ulei (cu rosmarin)
  • sare, piper
  • 1 lingurita rosmarin
  • cimbru, boia, patrunjel, tarhon, toate uscate, cate putin din fiecare
Amestecam intr-un bol sau o cana 3 linguri de ulei, cu zeama de lamaie, sare, piper, rosmarinul si restul condimentelor. Cu acest amestec ungem bine bucatile de carne, pastrand o parte si pentru legume.
Taiem ciupercile si cartofii cuburi mai mari, le asezam in tava si le stropim cu restul sos, amestecand putin ca sa se distribuie uniform. Asezam bucatile de carne peste legume, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor cam 30 de minute, la 180 de grade. Dupa acest timp, indepartam folia si mai lasam inca 20 de minute, sa se rumeneasca.
Friptura este foarte buna langa o salata de sezon, si are aproximativ 155 calorii la 100 de grame.

 

 

 



Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com