contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Rosii Si Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am o gramada de cartofi de la tara, mici , rosii, rotunzi si dulci :). M-am tot gandit cum sa-i mai gatesc si am gasit reteta de mai jos. Poate pare complicata dar nu e deloc, doar stiti ca eu nu ma complic prea mult in bucatarie :).

Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 2 aripioare
  • ( o felie muschiulet de porc , a ramas negatit si a fost musai sa-l includ si pe el)
  • 600 - 800 g cartofi
  • 300g rosii cherry ( eu am pus doar 1 rosie mare pentru ca nu am avut )
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ketchup
  • 2 lingurite miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos picant
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri verdeata tocata
  • 2 catei de usturoi

Amestecam intr-o craticioara sosul de soia cu ketchup-ul, 3 linguri de ulei, sosul picant, mierea. Le punem la foc mic sa clocoteasca cateva secunde.

Pulpele le spalam, le scoatem pielita, le saram si le piperam . Punem putin ulei in tava, asezam pulpele si aripile ( condimentate si ele) punem usturoi tocat pe ele apoi le ungem din abundenta cu sos . Cartofii ii curatam , ii spalam si ii punem in tava alaturi de carne. Ii ungem si pe ei cu sos. Ceapa o curatam, o taiem felii mai mari si procedam la fel cu cartofii. Verdeata o amestecam cu o lingura de ulei si o punem deasupra pe pulpe.

Acoperim cu o folie si coacem la foc potrivit timp de 40 de minute.

Apoi luam folia , punem rosiile ( eu am pus o rosie taiata bucati mai mari) si coacem descoperit timp de 15 minute. Atentie sa nu se rumeneasca prea mult pulpele.

Servim cu smantana.

Reteta este preluata din Secretele bucatariei cu modificari.

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com