contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Rosii La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

- 50 ml ulei de masline



Mod de preparare:
In prima faza se spala puiul si se taie bucati apoi se presara cu sare si piper. Se aseaza bucatile de pui intr-o tava, se presara cu ulei si se pune o cana de apa apoi se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor-ul incins in prealabil. Intre timp se dau rosiile pe razatoarea mare, se toaca verdeturile si se piseaza usturoi-ul apoi se amesteca totul pana cand veti obtine un sos omogen. Dupa aproximativ 30 de minute se ia folia de pe tava si se toarna sosul de rosii realizat anterior. Se introduce tava iarasi la cuptor pentru alte 30 de minute. Din cand in cand se presara peste carne sos-ul din tava. Puiul astfel gatit se serveste cu o garnitura de cartofi sau orez si eventual muraturi...pofta buna!


Nota:
Se spune ca prima rosie s-a copt acum trei mii de ani sub soarele fierbinte al Anzilor Cordilieri din Peru. Primii care au cultivat aceasta planta in propriile gradini au fost maiasii, iar de la acestia cultura rosiilor s-a tot raspandit, ajungand in zilele noastre ca tomatele sa fie consmate de toate popoarele. Cele mai importante vitamine continute de catre rosie sunt: sunt vitamina A , complexul B (B1, B2, B5, B6), vitamina C, vitamina E si vitamina K. Totodata rosiile contin cantitati insemnate de potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu si seleniu, precum si acizi organici, acestia din urma avand un rol important pentru sistemul digestiv. Rosia reprezinta cea mai bogata sursa naturala de licopen, o substranta ce confera culoarea rosie. Din pacate licopenul nu poate fi produs de organismul uman, astfel ca singura sursa o reprezinta alimentatia.


reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com