contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Prune Uscate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
-         4 copănele de pui
-         100 gr prune uscate
-         2 cepe medii
-         50 ml ulei
-         sare, piper
-         tarhon uscat mărunţit

Mod de preprare:
Se spală copănelele de pui, se presară cu sare şi piper şi se lasă la rece. Între timp se curate ceapa şi se taie solzişori punându-se la călit într-o oală (asiguraţi-vă că oala în care gătiţi are capac). După ce devine ceapa aurie puneţi peste ea bucăţile de pui şi turnaţi apă pănă acoperiţi tot conţinutul. Amestecaţi şi puneţi capacul lăsând totul să fiarbă aproximativ jumătate de oră. Împungeţi bucăţile de carne cu furculiţa să vedeţi dacă este moale carnea, puneţi prunele uscate şi mai completaţi cu apă dacă este nevoie. Peste încă jumătate de oră presăraţi tarhon uscat peste carne şi mai lăsaţi câteva minute oala acoperită pe foc. La final veţi avea copănele de pui delicioase şi un sos dulceag de ceapă cu prune. Serviţi la masă cu cartofi piure sau cu mămăligă şi cu murături. Poftă bună!

Notă:
La fel ca şi alte fructe, prunele chiar dacă sunt uscate pot da un gust deosebit mâncărurilor şi pot adăuga o savoare în plus. Chiar dacă sunt uscate şi afumate sau doar deshidratate ele îşi vor lăsa simţită savoarea în sos şi gustul va pătrunde bine carnea fragedă. Pentru mine, gustul de prune uscate face parte din clasa gusturilor din copilărie J