Pui Cu Prune Uscate
Sursa Pui cu prune uscate
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
-
4 copănele
de pui
-
100 gr prune uscate
-
2 cepe medii
-
50 ml ulei
-
sare, piper
-
tarhon uscat mărunţit
Mod de preprare:
Se spală copănelele de
pui, se presară cu sare şi piper şi se lasă la rece. Între timp se curate ceapa
şi se taie solzişori punându-se la călit într-o oală (asiguraţi-vă că oala în
care gătiţi are capac). După ce devine ceapa aurie puneţi peste ea bucăţile de
pui şi turnaţi apă pănă acoperiţi tot conţinutul. Amestecaţi şi puneţi capacul
lăsând totul să fiarbă aproximativ jumătate de oră. Împungeţi bucăţile de carne
cu furculiţa să vedeţi dacă este moale carnea, puneţi prunele uscate şi mai
completaţi cu apă dacă este nevoie. Peste încă jumătate de oră presăraţi tarhon
uscat peste carne şi mai lăsaţi câteva minute oala acoperită pe foc. La final
veţi avea copănele de pui delicioase şi un sos dulceag de ceapă cu prune.
Serviţi la masă cu cartofi piure sau cu mămăligă şi cu murături. Poftă bună!
Notă:
La fel ca şi alte
fructe, prunele chiar dacă sunt uscate pot da un gust deosebit mâncărurilor şi
pot adăuga o savoare în plus. Chiar dacă sunt uscate şi afumate sau doar
deshidratate ele îşi vor lăsa simţită savoarea în sos şi gustul va pătrunde
bine carnea fragedă. Pentru mine, gustul de prune uscate face parte din clasa
gusturilor din copilărie J