Pui Cu Praz,masline Si Naut
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand am pregatit aceasta mancare,nu-mi propusesem sa o pozez si sa o aduc intr-o postare,dar in timp ce mancam....m-am ridicat de la masa si am trecut la aparat.
Gustul m-a dat pe spate,este bogata in arome si texturi .
Incercati,nu o sa regretati !
Ingrediente :
6 -8 copanele de pui
400 g naut fiert
200 g masline negre (ideal,fara samburi)
1 fir de praz
1 ceapa
sare,piper,cimbru,oregano si fulgi de chilli ( toate sunt optionale)
3 catei de usturoi
2 linguri de bulion
patrunjel
Frigem bucatile de pui asezonate cu sare si piper ,le dam deoparte.
Intr-o cratita calim prazul taiat in feliute cu ceapa tocata ,punem maslinele.Adaugam bucatile de pui fript. Amestecam putin .Adauga o cana de apa ,oregano,cimbru si fulgi de chilli.Lasam pe foc mic ,la capac 5 minute.Punem naurul fiert .Desfacem o lingura de bulion in putina apa si o adaug in cratita.Lasam sa mai dea doua-trei clocote.Urmeaza usturoiul zdrobit si patrunjelul .
Inchidem focul si lasam mancarica acoperita .
Este foarte,foarte buna !