Pui Cu Praz Si Ciuperci
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
2 -3 pulpe pui
250 g praz
250 g ciuperci
2 linguri ulei de masline
1 lingura cu varf faina
200 ml supa de pui
150 g smantana
100 ml lapte
1/2 legatura patrunjel
2 fire de tarhon proaspat
sare
piper
2 linguri cognac
PREPARARE:
Pentru inceput calim puiul in uleiul bine incins. Punem apoi la calit ciupercile spalate bine, in mai multe ape, taiate felii subtiri, langa pui.
Cand acestea sunt calite, stingem cu cognac si adaugam prazul taiat felii. Prajim totul timp de 5 minute, la foc mediu.
Turnam supa, smantana si laptele amestecat cu faina si fierbem in clocot timp de 5 minute, amestecand sa nu se lipeasca compozitia de tigaie. Spre sfarsitul fierberii adaugam verdeata tocata marunt.
Luam vasul de pe foc si servim imediat cu mamaliga, sau putem opta pentru o garnitura de orez si o salata verde cu lamaie!
Pofta buna!