Pui Cu Portocale
Sursa Pui cu portocale
articol scris de ely.sium blog alexasflavours.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta delicioasa care mi-a trezit curiozitatea acum foarte mult timp dar niciodata nu am avut ocazia sa o incerc.
Recunosc , nu prea imi puteam eu imagina ce gust poate rezulta din portocale si carne de pui si am gatit cu oarecare scepticism asteptandu-ma la un rezultat nu tocmai bun insa m-am inselat.
Este o reteta exotica extrem de savuroasa pe care i-as recomanda-o oricui.
Ingrediente:
- 2-3 bucati piept de pui
- 3 linguri unt
- 1 lingura de zahar brun
- 2 linguri sos de soia
- 250 g supa de pui
- 150 ml suc de portocale
- 1 lingurita ghimbir
- 1-2 linguri de amidon de porumb
- sare
Preparare:
Taiem pieptul de pui cubulete si punem la prajit in trei sau chiar patru linguri de unt.Dupa ce s-au rumenit bine ,le condimentam cu piper si sare, le mai lasam putin , le scoatem si le punem pe un prosop de hartie.
Amestecam sucul de portocale cu ghimbirul,supa de pui, sosul de soia si zaharul.
Punem amestecul la foc mediu pana incepe sa fiarba, adaugam amidonul dizolvat in putina apa si amestecam pana incepe sa se ingroase. Adaugam si carnea de pui , sare dupa gust si le amestecam bine.
Se serveste cald cu sau fara garnitura de orez .
Pofta buna!