Pui Cu Portocale Si Fenicul
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O altă rețetă inspirată de Ottolenghi și adaptată la ingredientele ce le găsim noi aici.Singurele diferențe fiind faptul că neavând arak sau ouzo ( băuturi pe bază de anason), am folosit coniac..De asemenea în loc de mandarine am folosit portocale.Rezultatul, însă, a fost remarcabil, așa că vă îndemn să încercați rețeta.
INGREDIENTE:
ptr.2 portii
-2 pulpe întregi de pui
- un bulb mediu de fenicul
- o portocală
Ptr.marinada:
Ptr.marinada:
-30 ml coniac
-2 linguri ulei de măsline
-2 linguri suc de portocală
-2 linguri suc de lămâie
-o lingură muștar cu bobițe
-o lingură de zahăr brun
-o lingură de cimbru
-o linguriță de semințe de fenicul zdrobite
-sare, piper după gust
MOD DE PREPARARE:
1.Amestecați într-un bol toate ingredientele ( mirodeniile și lichidele ).
2.Tăiați portocala necurățata de coajă, dar bine spălată, în felii de 5 cm grosime.
4.Adăugați carnea, portocala și feniculul la marinadă, amestecați cu mâinile să fie fiecare bucată cuprinsă de lichid.Acoperiți și dați la frigider de seara până a doua zi.
5.Preîncălziți cuptorul la 220 *C, așezați puiul și restul marinadei într-o tavă pe un singur rând și coaceți timp de aproximativ 35-45 de minute sau până ce carnea e rumenită și pătrunsă.
6.Puteți servi presărată cu pătrunjel verde. Poftă bună !