Pui Cu Portocale ( La Tava )
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Friptura de pui in sos de vin alb si portocale este o delicatesa .
pulpe de pui
2 portocale
200 ml vin alb
catei de usturoi
rozmarin, salvie si cimbru
sare si fulgi de chilli
Pentru a prepara aceasta friptura, se spala pulpele de pui, se sterg si se impaneaza cu catei de usturoi.Ii strecuram pe sub piele.
Asezam puiul intr-o tava unsa cu ulei. Presaram condimentele,turnam vinul si stoarcem zeama de la o portocala.Acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu si dam la cuptor incins pentru 30 de minute.
Urmatorul pas : intoarcem puiul si mai acoperim 15 minute.
Descoperim tava . Cu 15 minute inainte de a fi gata friptura, portocala ramasa se taie felii si se aseaza peste friptura .O lasam sa se rumenesca frumos la suprafata .
Pofta buna !