Pui Cu Mazare Si Sos Gorgonzola

articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
E o mancare simpla,bazata pe friptura de pui cu sos gorgonzola.
INGREDIENTE:
-2 piepti de pui(sau alte parti ale puiului)
-50 g unt
-o ceapa mica taiata marunt
-2 catei de usturoi
-150 g branza gorgonzola
-200g smantana de gatit
-1 kg de mazare (am folosit congelata)
-2 legaturi de marar sau un plic de marar uscat
-parmezan ras ,dupa gust
-sare,piper din belsug
-daca va place iute puteti adauga si fulgi de ardei iute,ceea ce eu am facut
-2 legaturi de marar verde,marar congelat, sau 2 plicuri de marar uscat,dupa cum aveti.
MOD DE PREPARARE :
-ceapa si usturoiul se calesc usor,fara sa -si schimbe culoarea,apoi adaugam fulgii de ardei iute si puiul taiat fasii pana se rumeneste usor.

-adaugam smantana si branza taiata cubulete,eventual putin lapte daca smantana e prea groasa,sare piper si dam 2 clocote.
-intretimp fierbem mazarea(congelata in cazul meu,2 minute in oala cu presiune si o adaugam la carne.Mai dam un clocot ,asezonam daca mai este cazul adaugam mararul.
-Mancam cat putem ,e foarte buna mazarea asta, cu friganele.