contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Masline Verzi Si Sos De Sofran

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Eu fac de mult timp acest fel mancare si ne place foarte mult. Navigand pe net, am descoperit ca daca ii adaugi scortisoara, chimen si coriandru este o mancare marocana. Eu sunt deschisa la orice fel de incercari culinare, dar scortisoara in felul principal nu-mi place. Daca nu a-ti incercat pana acum acest pui cu masline verzi, sper sa-l incercati, o sa va placa.

Ingrediente:
* 8 pulpe de pui         * masline verzi
* 1 foaie de dafin        * 1 lg suc de lamaie
* piper       * sare      * ulei de masline

 

 

Ingrediente Sos de Sofran:
* ulei de masline
* 1 ceapa tocata          * 2 lg smantana
* 1-2 catei de usturoi proaspat tocat
* 1 foaie de dafin
* 1/2 lingurita boia de ardei dulce
* 1 ceasca sare supa de pui
* 1/4 ceasca de vin alb sec
* 1/4 lingurita sofran

 


Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu-mare. Bucatile de pui se condimenteaza cu piper negru si sare. Se adauga apoi in tigaie si se lasa sa se rumenesca 10-15 minute pe toate partile. Se mai adauga putina supa de pui si se distuie. Apoi se scot bucatile din tigaie si se pun deoparte. Se reduce focul la mediu si se face sosul de sofran. Se adauga ceapa taiata marunt. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul proaspat tocat, foaia de dafin, boiaua de ardei, vinul si zeama de carne, cat e necesar.


Dupa ce scade sosul se adauga si bucatile de pui in tigaie si se mai tine 10 minute. Se scoate frunza de dafin. Intre timp maslinele verzi se pun la fiert intr-o craticioara mica. Dupa cateva clocote se scurg si se adauga impreuna cu 1-2 linguri suc de lamaie peste bucatile de pui. Se adauga apoi sofranul si smantana si se mai lasa doar un clocot. Se serveste cu orez. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com