contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Masline Si Mustar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O combinatie care poate parea putin ciudata  la inceput insa raspectand cantitatile  puteti fi  placut surprinsi/surprinse de aroma acestui preparat.
Ne trebuie:
  • 2 bucati  piept de pui
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingura de chili
  • 100 g  masline  negre sau verzi
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri  suc de lamaie
  • 1 lingura de  coriandru
  • piper
  • ulei de masline
Preparare:
Se spala bucatile de pui, se taie cubulete si se pun la scurs.
Facem o marinata  din  mustar, usturoi pisat, suc de lamaie , coriandru si   doua linguri de ulei de masline , adaugam  bucatile de   carne in marinata, le amestecam bine si le lasam  o jumatate de ora  pentru a se  intrepatrunde aromele.
Taiem ceapa rondele si o calim in  ulei pana se rumeneste putin.Scoatem ceapa si punem  carnea cu tot cu marinata, adaugam chili si  lasam   la prajit la foc mediu  amestecand din cand in cand.
Cand este  gata adica dupa aproximativ 20-30 de minute, depinde cat de rumenite  vreti sa fie  carnea, adaugati si maslinele fara samburi, sare daca este nevoie(daca sunt maslinele sarate nu mai este nevoie) piper,adaugati si ceapa  calita , le mai lasati putin  pe foc si gata.
Se servesc cu legume fierte sau paste; eu am folosit paste integrale. 
Se presara putin  patrunjel desupra.(optional)