Pui Cu Masline Si Mustar
Sursa Pui cu masline si mustar
articol scris de ely.sium blog alexasflavours.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O combinatie care poate parea putin ciudata la inceput insa raspectand cantitatile puteti fi placut surprinsi/surprinse de aroma acestui preparat.
Ne trebuie:
- 2 bucati piept de pui
- 2 linguri mustar
- 1 lingura de chili
- 100 g masline negre sau verzi
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura de coriandru
- piper
- ulei de masline
Preparare:
Se spala bucatile de pui, se taie cubulete si se pun la scurs.
Facem o marinata din mustar, usturoi pisat, suc de lamaie , coriandru si doua linguri de ulei de masline , adaugam bucatile de carne in marinata, le amestecam bine si le lasam o jumatate de ora pentru a se intrepatrunde aromele.
Taiem ceapa rondele si o calim in ulei pana se rumeneste putin.Scoatem ceapa si punem carnea cu tot cu marinata, adaugam chili si lasam la prajit la foc mediu amestecand din cand in cand.
Cand este gata adica dupa aproximativ 20-30 de minute, depinde cat de rumenite vreti sa fie carnea, adaugati si maslinele fara samburi, sare daca este nevoie(daca sunt maslinele sarate nu mai este nevoie) piper,adaugati si ceapa calita , le mai lasati putin pe foc si gata.
Se servesc cu legume fierte sau paste; eu am folosit paste integrale.
Se presara putin patrunjel desupra.(optional)
Se presara putin patrunjel desupra.(optional)