Pui Cu Mascarpone
Sursa Pui cu mascarpone
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi va propun o reteta pe care o puteti prepara pentru pranz sau cina :) Va spun ca trebuie sa incercati neaparat pentru ca este absolut delicios, branza mascarpone ii da un gust special :)
Ingrediente:
1 piept de pui (~450 g)
2 cepe
1 ardei rosu
1 morcov potrivit
3-4 ciuperci
cateva frunze de spanac (optional, eu le-am pus pentru culoare)
250 ml supa de pui/apa
2 linguri pasta de tomate
2 linguri smantana(20%grasime)=~75 g
2 linguri mascarpone =~75 g
1 lingura amidon
sare,piper
marar
3 portii
Mod de preparare:
Ceapa se taie julien, ardeiul cubulete, morcovul betisoare sau cubulete, ciupercile felii, iar spanacul se rupe in bucatale. Puiul se taie bucati potrivite, se sareaza si se pipereaza.
Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei si se pun legumele; se calesc pana se inmoaie putin ceapa, apoi se adauga puiul.
Se adauga apa/supa si se fierbe 10 minute pana cand legumele sunt aproape facute si se adauga pasta de tomate; se mai fierbe 5 minute. Smantana se amesteca cu mascarponele, amidonul si cateva linguri din sosul fierbinte; se amesteca bine, apoi se toarna in fir subtire in cratita. Se lasa pe foc 5 minute, apoi se da deoparte, se condimenteaza si se asezoneaza cu marar.