Pui Cu Legume
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Aveam chef de ceva chinezesc si e mai ieftin sa faci acasa din ce gasesti prin frigider, nu?
Sa nu uit sa va reamintesc sa nu cumparati taitei de orez facuti de Rolton, sunt o porcarie oricum i-ai gati (e a doua oara cand dau in punga luata, erau cei mai ieftini, acum ma spal pe cap cu ei, mai am de facut o transa dar cred ca merg la caine).
Asadar am avut prin congelator niste piept de pui, prin frigider ceva legume si iaca ce am comis.
Am marinat intai pieptul de pui cu: coaja de lamaie si portocala, sos de soia, sos de stridie ardei iute, sirop de gutuie (de la dulceata, merge si zahar) si feliute de usturoi.
De aici incolo, simplu so la foc mare.
Am calit repede legumele.
Am adaugat si puiul, jap, jap, dupa dulap.
Dupa ce toate s-au facut am pus restul de marinata in care am desfacut putin amidon, am gustat de sare, piper, dulce, iute.
Si gata. Cu taitei alaturi (Rolton, da, din aia pe care nu va sfatuiesc sa ii incercati pentru ca nu merita).
Genul asta de mancare cu care alini cheful de chinezesc e cel mai rapid confort food dupa parerea mea, sigur ca se poate face cu ce tip de arome aveti chef. Mie imi place oaia aia cu piper de la chinezi, dar nu am o tona de MSG in casa, odata pe an sau odata la doi ani singurul loc in care imi pot face cheful e tot la chinezi (fara mult MSG clar nu poti reda gustul ala).
rororo