contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Legume Si Curry

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga













Ingrediente pentru 4 persoane:
500 g piept de pui
500 g ciuperci champignon
2 rosii mari
1 ceapa zdravana
Cativa catei de usturoi
½ zeama lamaie
1 morcov
3 ardei « capiati » copti
Ulei de masline
1/3 pachet unt
Boia dulce
oregano
vegeta
Curry
1 mana de masline naturale
Piper alb
Cateva boabe piper rosu
Mod de preparare :
Carnea se taie cuburi, rosia se paseaza, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Puiul se freaca bine cu condimente (curry, piper alb, boia, oregano, putin ulei de masline si orice condimente mai doriti) iar apoi se baga la frigider pentru cateva ore.Ciupercile spalate se taie julien iar morcovul se da prin razatoarea mica. Se incinge o tigaie, se adauga untul si putin ulei de masline. Calim ciupercile bine si coacem ardeii capia. Dupa ce am dat deoparte ciupercile calim separat ceapa si usturoiul dupa care adaugam carnea, morcovul, ciupercile si dupa ce am calit bine adaugam sucul de rosii. Presaram cu sare ardeii si ii acoperim cu un prosop pana la racire dupa care ii curatam de coaja. Punem ciupercile in mancarica, taiem ardeii julien si ii adaugam si pe ei. Mai lasam putin sa se intrepatrunda aromele, potrivim de sare si condimente si adaugam zeama de lamaie. Ciupercile lasa destula apa dar daca mai doriti puteti adauga suplimentar niste supa de carne. Punem mancarea intr-un vas special pentru cuptor sau repartizam in cateva mai mici, acoperim cu capac si dam la cuptor sa scada bine. Dureaza ceva mai mult la cuptor dar merita asteptarea. Se serveste direct din castroane. Este o mancarica foarte gustoasa si daca inlaturati din condimente e potrivita si pentru cei mici. Aceste oale de lut poroase sau smaltuite sunt nemaipomenite pentru fripturi, sarmale, ardei umpluti, ghiveci si orice altceva faceti la cuptor sau pe plita. Nu prea am rabdare sa le folosesc pe cele care merg la flacara asa ca tot ce prepar bag la cuptor.
Pofta buna !

Articol recomandat de wwwsimona-susu.blogspot.com