contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Legume La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cred ca nu imi ajunge timpul niciodata sa fac tot ce imi propun. Incerc ca macar ce gatesc sa nu imi ocupe mult timp, asa ca fripturile cu garnitura “la pachet” ma scot de multe ori din incurcatura. Cred ca toata lumea a incercat friptura cu cartofi, dar daca aruncam si cateva legume langa acestia, cu siguranta evadam din rutina, iar papilele noastre vor fi mai incantate.

Cantitatea si tipul legumelor le alegem in functie de gusturi, asa ca nu voi indica cantitatile pentru aceasta reteta.

INGREDIENTE:

pulpe de pui
ciuperci
cartofi
morcovi
pastarnac
dovlecei
ardei gras
ceapa
usturoi
vin alb
ulei de masline
sare
piper
cimbru

PREPARARE:

Intr-un vas termorezistent punem legumele curatate, spalate si taiate in cuburi sau pe lungime, dupa caz. Aranjam si pulpele de pui printre legume.

Asezonam cu sare si piper, punem cateva fire de cimbru proaspat sau uscat, turnam o jumatate ceasca de vin alb si una de ulei. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 45 – 60 minute. Dupa acest interval scoatem folia si lasam sa se rumeneasca pulpele pe ambele parti.

Servim imediat cum scoatem din cuptor.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook