Pui Cu Legume In Stil Asiatic Cu Taietei De Orez
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Nu ma pot dezice de adevarata mea dragoste culinara: mancarea gatita rapid, in wok, cu mult sos de soia si garnitura alba de orez sau de taietei de orez. La pranz, azi, am gatit piept de pui cu ardei gras in sos de soia cu taietei de orez. Fara picanterii, doar carne, legume si orez, the Chinese way.
Pentru 2 portii ne trebuie:
- un piept de pui mic taiat fidelute
- 2-3 ardei grasi verzi taiati fideluta
- 5 rosii cherry
- 2 oua
- 2 portii de taietei de orez
- 2 linguri seminte de susan
- 5-6 linguri sos de soia
- 3-4 linguri sos de peste
- 2 linguri ulei
- condimente chinezesti
1. se pun taiateii in apa rece la inmuiat timp de 10 minute
2. se caleste pieptul de pui in ulei
3. se scoate pieptul de pui si in wok se pun ouale batute care se gatesc pe post de ompleta sfaramata
4. se scoate oul din wok si pe pune din nou pieptul de pui
5. adaugati ardeiul gras
6. adaugati rosiile taiate in patru
7. gatiti la foc puternic timp de 5 minute
8. adaugati sosurile si condimentul chinezesc
9. dupa inca alte 5 minute adaugati oul sfaramitat si semintele de susan
10. opriti focul si turnati compozitia peste taieteii de orez scursi de apa
Se serveste repede!!!