Pui Cu Lămâie
Sursa Pui cu lămâie
articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Încă o reţetă din seria celor rapide, gustoase şi sănătoase!
Avem nevoie de:
1. 3-4 pulpe de pui
2. o ceapă roşie (merge de care aveţi)
3. 1 ardei roşu
4. 1 lămâie (eu am folosit doar jumătate)
5. 2 fire de praz (sau ceapă verde)
6. 2 linguri ulei de măsline
7. 2-3 linguri sos de soia
8. condimente pentru pui, dar şi boia de ardei (dulce sau iute, după preferinţă)
9. spaghete.
1. 3-4 pulpe de pui
2. o ceapă roşie (merge de care aveţi)
3. 1 ardei roşu
4. 1 lămâie (eu am folosit doar jumătate)
5. 2 fire de praz (sau ceapă verde)
6. 2 linguri ulei de măsline
7. 2-3 linguri sos de soia
8. condimente pentru pui, dar şi boia de ardei (dulce sau iute, după preferinţă)
9. spaghete.
Procedăm astfel:
- dezosăm puiul şi îl tăiem în bucăţele potrivite.
- condimentăm carnea cu boia de ardei şi condimente de pui, după care îl călim în uleiul de măsline.
- adăugăm legumele tăiate cubuleţe (doar ardeiul îl tăiem fâşii mai mari) peste bucăţile de pui
- adăugăm şi sosul de soia, dar şi sucul de lămâie şi asezonăm cu sare şi piper
- lăsăm sosul să fierbă 3-4 minute, până ce scade puţin, după care stingem focul
Servim puiul astfel pregătit pe un pat de spaghete fierte „al dente” (nu trebuie să fie foarte moi)
Este o reţetă uşoară, delicată, diferită faţă de clasicele sosuri cu roşii. Poftă bună!