Pui Cu Lamaie
Sursa Pui cu lamaie
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- un pui
- o lamaie
- un pachetel de unt
- condimente la alegere (recomand plante aromatice a la Provence: maghiran, rozmarin, oregano, cimbru, cimbrisor, menta)
- usturoi granulat
- sare si piper.
Mod de preparare:
Puiul se spala foarte bine. Se ia lamaia, se spala si bine si se ruleaza apasand nu foarte tare pentru a se inmuia. Dupa ce lamaia se inmoaie se impunge cu o scobitoare in aproximativ 10 locuri ptr. a lasa savoarea sa patrunda puiul. Se amesteca untul moale cu mirodeniile, iar cu pasta obtinuta se inveleste lamaia. Cu untul ramas se unge puiul pe piele si mai ales pe sub piele. Apoi e lamaia se introduce in cavitatea puiului. Pentru ca pozitia puiului sa nu para cam indecenta :) se leaga picioarele cu folie de aluminiu rasucita. Se da la cuptor cu spatele in sus 40 de minute si apoi se intoarce cu pieptul in sus si se mai baga la cuptor inca 20 de minute. In functie de cuptorul fiecaruia se poate tine mai mult sau mai putin. Cand puiul este patruns bine si rumenit se scoate lamaia din cavitate si se stoarce deasupra puiului. Poate fi servit cu piure de cartofi si cu salata, porumb, sau doar cu salata.Author:FdX