Pui Cu Iaurt , Piper Verde Si Spaghete De Dovlecei
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-2 piepturi de pui
-un borcan mare de iaurt gras
-2 Lg (linguri) de piper verde
-50 ml coniac
-1 pahar de vin alb sec
-2 catei de usturoizdrobiti
-2 crengute rozmarin verde tocat
-4 felii de bacon afumat
-sare,piper negru
-100 ml smantana de gatit
-30 g unt
-rozmarin verde tocat pentru servit
ptr spaghetele de dovlecei:
-1 zucchini sau dovlecel fraged
-1 Lg rozmarin verde tocat
-sare,piper
-ulei de masline
-otet balsamic
MOD DE PREPARARE :
-pieptul de pui se taie in bucati mai mare
-se amesteca toate ingredientele,mai putin smantana si untul si se adauga carnea de pui in ea.Acoperiti cu folie si dati la frigider pentru cel putin 2 ore.Sau de seara pana a doua zi.
-topiti untul intr-o cratita,sau tigaie adanca,dupa care adaugati puiul cu marinata cu tot ,amestecand des,la foc mediu,cam 20 de minute,sau pana ce puiul este facut.Adaugati smantana,amestecati si clocotiti usor inca 3 minute.Dupa ce inchideti focul presarati extra rozmarin verde tocat
-
Dovlecelul se taie in doua,nu se curata de coaja,dar se curata de seminte daca este cazul,apoi cu ajutorul unei gherute de ras coaja la lamaie,se taie "spaghetele" .In lipsa se poate face salata asta taind felii subtiri,cat e dovlecelul de lung,cu ajutorul cutitului de curatat legume.In rest se procedeaza la fel ca mai jos.
Asta-i "gheruta "
Dovleceii se presara cu sare,se lasa intr-o strecurtoare, ca sarea sa extraga zeama din dovlecei,cam 20 de minute,apoi se transfera intr-un castron ,se pipereaza dupa gust si se adauga rozmarin verde tocat ,ulei de masline extravergine (of corse) si otet balsamic,dupa gust.Se amesteca si se gusta si eventual se mai asezoneaza daca este nevoie.N-o sa va vina a crede ce salata buna iese.
Pofta buna!