Pui Cu Iaurt Condimentat
Sursa Pui cu iaurt condimentat
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta speciala de care am ramas foarte surprinsi. Placut surprinsi.
O reteta indiana, in speta, foarte condimentata, aromata la maxim, unde toate miresmele iti explodeaza in gura, efectiv.
Sotul meu, care e un traditionalist indragostit de sarmale, a fost incantat la maxim si m-a intrebat ce am folosit de are atatea gusturi si miresme. Si m-a pus sa repet reteta cateva zile mai tarziu ;-)
Reteta e preluata din cartea Delicii in bucatarie, Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda, Biblioteca Adevarul, 2011.
Si pentru ca e o reteta indiana, adica face parte din bucatariile lumii, plus ca am folosit doar condimente de calitate, de la Kotanyi, particip cu aceasta la concursul lansat de Mitinita si Kotanyi, Concurs Kotanyi si retelele lumii.
Ingrediente:
500g pulpe
de pui dezosate,
175 ml
iaurt gras 6%grasime,
3 catei de
usturoi,
½ ceapa,
2 linguri ghimber macinat Kotanyi,
35g miez de
nuca,
35g aschii
de migdale,
20g
stafide,
2 linguri seminte de mac,
½ baton de scortisoara Kotanyi,
4 linguri
de unt,
1 lingura menta uscata Kotanyi,
un praf de piper cu usturoi Kotanyi,
sare.
Se piseaza
usturoiul curatat cu ghimberul macinat si putina apa. Nu am avut ghimbir proaspat, astfel incat am folosit ghimbir macinat, pe care l-am amestecat cu usturoiul pisat.
Untul se
pune la topit in wok si cand s-a incins bine, adauga batonul de scortisoara
si ceapa taiata marunt.
Taie marunt nucile
si migdalele. Migdalele erau gata taiate, ca sa zic asa, asa le-am cumparat, sub forma de aschii.
Caleste-le
bine, apoi pune nucile, migdalele si stafidele.
Adauga
bucatile de carne de pui si prajeste-le pana isi schimba culoarea.
Toarna pasta
de ghimber cu usturoi, iaurtul si sareaza, dupa gust.
Am presarat si un praf de usturoi si piper
Acopera vasul cu un
capac si fierbe totul 15 minute.
Adauga
semintele de mac si menta uscata
si lasa sa fiarba inabusit inca 10 minute.
Cand a fost gata, am asezat carnea pe o farfurie, si am spart niste boabe de piper rosu deasupra. Am decorat cu frunze de menta proaspata, din propriul ghiveci ;-)
Serveste preparatul fierbinte cu orez basmati.
Na, ca am mancat si pui cu mac.Si cu menta. Si a fost ex-tra-or-di-nar!
Incercati si voi ;-)