contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Ghimbir Si Piure De Cartofi Dulci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dificultate : redusa

Timp de preparare : 30 minute

Cantitate : 4 portii

Ingrediente

  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai verzi
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 piepti de pui, fara pielita si os
  • 900 gr cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
  • 1 conserva (400 gr) fasole verde pastai, scursa
  • sare si piper

 

Preparare

  • Amesteca coaja rasa de la 1 lamaie verde si zeama de la 2 lamai verzi cu mierea, ghimbirul macinat, uleiul de masline si putina sare.Fa cate 3-4 taieturi pe suprafata fiecarui piept de pui.Unge pieptii de pui cu amestecul cu ghimbir si lasa-i 10 minute deoparte.
  • Intre timp fierbe cartofii dulci in apa cu sare timp de 15-25 minute pana cand s-au inmuiat apoi scurge-i si paseaza-i impreuna cu coaja rasa de la 1 lamaie verde, sare si piper dupa gust.
  • Incinge o tigaie tip gratar si adauga pieptii de pui, prajindu-i pe ambele parti pana cand s-au facut si  s-au caramelizat.Serveste puiul cu piure de cartofi dulci si fasole verde pastai alaturi.