Pui Cu Ghimbir Si Piure De Cartofi Dulci
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- coaja rasa si zeama de la 2 lamai verzi
- 2 linguri miere
- 2 lingurite ghimbir macinat
- 1 lingura ulei de masline
- 4 piepti de pui, fara pielita si os
- 900 gr cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
- 1 conserva (400 gr) fasole verde pastai, scursa
- sare si piper
Preparare
- Amesteca coaja rasa de la 1 lamaie verde si zeama de la 2 lamai verzi cu mierea, ghimbirul macinat, uleiul de masline si putina sare.Fa cate 3-4 taieturi pe suprafata fiecarui piept de pui.Unge pieptii de pui cu amestecul cu ghimbir si lasa-i 10 minute deoparte.
- Intre timp fierbe cartofii dulci in apa cu sare timp de 15-25 minute pana cand s-au inmuiat apoi scurge-i si paseaza-i impreuna cu coaja rasa de la 1 lamaie verde, sare si piper dupa gust.
- Incinge o tigaie tip gratar si adauga pieptii de pui, prajindu-i pe ambele parti pana cand s-au facut si s-au caramelizat.Serveste puiul cu piure de cartofi dulci si fasole verde pastai alaturi.