contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Ghimbir La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

- sare, piper
- marar, patrunjel verde
- 1 lingurita boia

Mod de preparare:

Se spala puiul si se taie bucati apoi se presara cu sare si piper. Se aseaza bucatile de pui intr-o tava, se presara peste ulei si o cana de apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga in cuptor-ul incins in prealabil. Se curata bucata de ghimbir de coaja si apoi se da prin razatoarea mica. Peste ghimbir se pun 2 linguri ulei de masline, boia de ardei dulce, se stoarce lamaia, se pun verdeturile tocate, o ceasca de apa si se amesteca bine. Dupa aproximativ 30 de minute de cand tava a fost introdusa in cuptor se ia folia si se pune cu o lingurita peste fiecare bucata de pui sos-ul de ghimbir cu verdeturi. Se introduce tava neacoperita la cuptor si se mai lasa aproximativ 30 de minute pana cand carnea s-a rumenit. Se serveste cu o garnitura de cartofi si masline sau muraturi...pofta buna!

Nota:
Nu sunt convinsa daca voi stiati, dar cu siguranta chinezii stiau si chiar considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere. In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita actiunilor sale stimulente, tonice si totodata energizante.


reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com