Pui Cu Fenicul La Cuptor(chicken Breast &fennel Baked)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
azi a venit rindul prezentarii prinzului nostru duminical,consistent ,aromat ,rapid si nu prea bogat in calorii,prinz care a incununat un ciclu de vreo 3 saptamini in care ne-am luptat cu tot felul de umbre ale subrezeniei fapturilor noastre cit si a celor dragi noua,din care se pare ca am iesit cu bine pina la urma.urmeaza mici retusuri ,doar...
ingrediente pentru 6 persoane:
6 bucati piept de pui(1 bucata=1/2 piept de pui mediu),
2 bulbi de fenicul,
250 grame rosii prunisoara,
2 linguri de pesto genovese,
50ml vin alb,
2-3 linguri ulei de masline,
zeama unei lamii,
sare,piper proaspat risnit,dupa gust.
amestecam sarea ,piperul si pesto si asezonam bucatile de piept de pui cu acest amestec,pe toate partile.le plasam intr-o tava de friptura,iar intre ele intercalam bucati taiate grosier, din bulbii de fenicul cit si rosiile prunisoara.stropim totul cu suc de lamie,vin si ulei.dam la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru cca 30-40 minute,pina cind bucatile de carne capata o tenta aurie.servim cu orez,noi am folosit un amestec de orez cu bob lung,orez rosu si orez salbatic,fiert in supa de pui.
pofta buna si o saptamina cu soare!
enjoy!