Pui Cu Fasole
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
M-am tot gandit cum sa mai gatesc carnea de pui si cum varianta cea mai placuta/poftita e cu legume am zis hai sa le iau la rand sa vad cu ce legume nu l-am gatit. M-am oprit la fasole, preferata sotului :).
Ingrediente:
- 1 pui ( in cazul meu fericit de casa)
- 1 kg fasole verde ( eu am avut la conserva )
- 1 ceapa mica
- 150ml bulion ( suc de rosii)
- 5-6 catei de usturoi
- sare, piper, boia
- putin ulei
Puiul il portionam ( puteti folosi doar pulpe de pui sau piept ) . Ceapa o tocam marunt. Incingem putin ulei intr-o cratita si adaugam ceapa. Punem si 2-3 stropi de apa, lasam sa se caleasca putin si apoi adaugam carnea de pui. Amestecam usor si mai lasam sa se rumeneasca putin. Condimentam cu boia si adaugam apa pana cand carnea e aproape acoperita. Adaugam sare si lasam sa fiarba la foc mic.
Separat fierbem fasolea in apa cu putina sare. Cand carnea este fiarta , strecuram fasolea si o adaugam peste carne. Punem si bulionul, amestecam usor si bagam cratita la cuptor sa scada .
Eu am lasat-o 15 minute.
Servim cu mujdei de usturoi .
Ideal ar fi sa faceti si o mamaliguta. Daca aveti patrunjel verde presarati putin deasupra . Sau marar :).