Pui Cu Fasole Verde Crocanta Si Usturoi
articol scris de radupopovici blog reteteleluiradu.ro
Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete simple, in care carnea, marinata in prealabil, este servita alaturi de fasole verde fraged-crocanta.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute + marinare
Timp de gatit: 25 minute
Ingrediente:
4-6 pulpe superioare de pui, fara piele si dezosate
sare
piper
3 linguri de vin alb
1/2 lingurita de boia dulce
1/4 lingurita de boia iute
3-4 linguri de ulei de masline
8 catei de usturoi, cu coaja cu tot
300 g fasole verde, curatata
marar proaspat, pentru servit
ulei de masline, pentru servit
Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron jumatate din ulei cu vin, sare, piper, boia dulce si iute. Se adauga pulpele de pui si se amesteca bine, ca sa se acopere cu marinada. Se lasa la marinat 30-60 de minute la temperatura camerei.
Intre timp se incinge cuptorul la mediu. Se opareste fasolea verde 2-3 minute, in apa clocotita. Se scurge bine si se sterge de apa prin tamponare cu prosoape de hartie.
Se amesteca apoi cu restul de ulei, sare si piper. Se intinde o bucata de hartie pergament pe o tava. Se asaza in tava, in strat cat mai subtire, fasolea verde. Se presara cu cateii de usturoi, se acopera tava cu folie de aluminiu si se transfera in cuptor.
Se gateste fasolea 10-15 minute, apoi se indeparteaza folia si se continua alte 10 minute, sau cat este nevoie ca sa se rumeneasca si sa se faca frageda.
Cat timp se gateste fasolea, se incinge o tigaie la foc mediu-iute. Se prajeste carnea cate 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand este rumenita frumos si facuta.
Se serveste alaturi de fasole si de cateii de usturoi, stropita cu ulei de masline (daca doriti) si presarata cu putin marar proaspat, tocat.
Nota:
Timpii de gatit pot fi mai mici sau mai mari functie de prospetimea fasolei si de calitatea ei. Daca este atoasa si culeasa acum 2-3 zile, aveti nevoie de timpi de gatit lungi.
Dupa ce fasolea este facuta, indepartati cojile cateilor de usturoi. Acest lucru se face foarte usor, atata timp cat cateii nu sunt prea fierbinti. Presarati-i apoi, curatati, peste carne si fasole.
Pin It