Pui Cu Dovlecei
Sursa Pui cu dovlecei
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 500 g carne de pui (pulpe, copane sau piept de pui),
- 500 g dovlecei (2 buc),
- 1 ceapa,
- 3 linguri cu ulei,
- 100 ml vin alb,
- 1 lingura cu faina,
- 5 linguri cu smantana,
- 1 lingutita boia iute,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei la foc mic.
Se adauga puiul.
Daca avem pulpe sau copane le crestam si pe o parte si pe alta.
In caz ca avem piept de pui, il taiem fasii lungi.
Se amesteca si se lasa ~ 10 minute.
Adaugam si vinul si mai lasam sa fiarba 10 minute.
Intre timp spalam dovleceii si se taie rondele, se adauga peste carnea de pui si mai lasam ~ 10 minute.
Amestecam faina cu smantana si 50 ml de apa si o adaugam peste pui.
Condimentam cu sare, piper si boia iute.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul.
Servim fierbinte.
Bon Appetit!