contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Conopidă și Sos De Gogoșari

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am vrut să fac o mâncare caldă, rapidă și mai mult de toamnă. Cu ce aveam prin casă - mă refer la legume.

Am început simplu (și practic, că mă grăbeam; mai mult decât atât, se gătește totul în același vas, respectiv tigaie):
- am pus pieptul de pui la înnăbușit, cu puțin ulei, la foc mic și acoperit;
- când e pe jumătate făcut, se pune puțină ceapă tocată mărunt, împreună cu un gogoșar;
- se călește totul ușor, se stinge cu apă și se lasă la gătit in continare;
- presărăm sare;
- adăugăm buchețele de conopidă, după vreo 10 minute;
- turnăm o ceașcă de apă și lăsăm la fiert vreo 20 de minute;
- la final presărăm sare, piper și mărar.
- după moda chinezilor, putem adăuga un pic de amidon pt. a îngroșa sosul; eu nu am pus, pt.că mi-a ieșit destul de scăzută mâncarea.
Servim cu orez fiert simplu.
E foarte bună și totodată ușoară.