contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

     Azi sunt scurta... in exprimare! Ma tot gandesc si ma razgandesc si iarasi ma gandesc. Mi-e dor de lucruri noi, de inceputuri, de stresul si emotiile..... anyway
     Azi e vineri, incepe weekendul.... vreme urata de toamna mohorata, bacoviana.... 
   In plan.... multe retete si multe pregatiri pentru cateva evenimente importante ce vor urma... asa ca manutele-mi vor fi ocupate, mintea concentrata si zambetul continuu.....
     Ieri am pregatit reteta asta de pui cu ciuperci, citind-o din carticica lui Bacalbasa, Dictatura gastronomica. Cum mi s-a parut cartea? rasfoind-o e ok... analizand-o e utila... preparand dupa indicatiile date... desavarsita


     Asadar ingrediente:

  • 800 gr carne de pui,
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite faina
  • o ceapa
  • vreo 12 ciuperci champignon... maricele
  • un morcov 
  • un pastarnac
  • o bucatica de telina
  • patrunjel frunze

    Puneti carnea de pui la fiert cu putina sare si spumuiti. Adaugati apoi morcovul, telina si pastarnacul. Lasati la fiert la foc domol, vreo 20 de minute. Cand e aproape fiarta, nu flescaita, scoateti carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite, fara os.
   Intr-o cratita puneti un litru de apa la fiert. Cand atinge punctul de fierbere si incepe a clocoti aruncati ciupercile taiate felii si lasati-le in clocot vreo 7 minute. Scurgeti-le de apa si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins, in care ati calit ceapa tocata marunt. Amestecati si lasati sa se patrunda usor, nu mai  mult de 4-5 minute. Carnea de pui o rumeniti pe toate partile in trei linguri de ulei.
    Intr-o cratita curata puneti o lingura de ulei si doua lingurite de faina si amestecati repejor. Turnati in fir subtire supa in care a fiert carnea si amestecati continuu. Puneti peste ciupercile, carnea de pui, adaugati supa de carne cat sa le cuprinda, reduceti focul si lasati la fiert molcom cam jumatate de ora, pana scade lichidul si devine un sos.
   Scoateti pe farfurii calde, presarati patrunjel proaspat tocat si serviti.
   Pofta buna!