Pui Cu Ciuperci
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Ma gandeam sa va scriu cate ceva despre Festivalul de gatit in aer liber. Nu va scriu , sambata nu am reusit sa ajung a fost un accident si circulatia era blocata, duminica pe la amiaza era doar o imensa coada la puii aia prajiti in litri de ulei. Poate o sa cititi pe alte bloguri despre eveniment. Asa ca ma intorc in/la puii mei :)) si ii gatesc asa cum stiu. Am gasit aceasta reteta care mi s-a parut gustoasa si pot sa va scriu ca nu m-am inselat .
Ingrediente:
- 3 pulpe intregi de pui ( puteti folosi un pui de aprox 1kg)
- 2 linguri faina
- 50 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 1 pahar vin alb
- 1 ceapa potrivita
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri bulion de rosii
- 1/2 pahar de apa
- 300g ciuperci
- sare, piper
Adaugam uleiul si 25 de g unt intr-o cratita si cand se infierbanta adaugam bucatile de pui condimentate cu sare si date prin faina. Lasam sa se rumeneasca la foc mic, adaugand si ceapa si usturoiul tocate un pic mai mare. Cand bucatile de pui s-au rumenit adaugam vinul, bulionul si apa . Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.
Ciupercile le spalam bine si le taiem felii nu foarte subtiri. Le prajim in 25 g unt sau ulei . Cand carnea este aproape gata adaugam ciupercile prajite si condimentam daca e cazul cu sare. Adaugam si piper ( alb). Mai lasam sa scada vreo 10 minute la foc potrivit fara capac.
Servim cu crutoane de paine prajita .
Reteta este preluata dintr-o carte de bucate scrisa de Didi Balmez .