contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Ciuperci Si Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente pentru doua portii:
  • 500 g ciuperci champignion
  • 300 g piept de pui
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri smantana
  • 3 fire subtiri de ceapa verde
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • condimente optionale (nucsoara, chilli)
  • marar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana malai
  • 1 lingura faina
Pieptul de pui  se taie fasii subtiri, se condimenteaza bine cu sare, piper, nucsoara si chilli.
Se prajeste in doua linguri de ulei cat sa fie patruns, dar nu uscat.
Ciupercile curatate se soteaza in uleiul ramas de la pui, se adauga vinul, ceapa verde si usturoiul tocat marunt. Se mai completeaza cu 100 ml de apa, se acopera si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic. Am preferat sa las ciupercile intregi pentru design, dar trebuie sa recunosc ca au fost si foarte interesante ca textura, deci este o idee chiar foarte buna.
Intr-un castron punem un polonic din sosul de la ciuperci, adaugam in ploaie o lingura de faina, amestecam bine pentru ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam sare, piper si cele doua linguri de smantana. Obtinem un sos ca cel de mai jos.
Acest sos il turnam peste ciuperci, punem si bucatile de pui prajit, mai lasam sa fiarba impreuna cateva minute pentru ca sa se ingroase putin compozitia, dar sa nu scada sosul prea mult.
Preparam mamaliga astfel: Turnam doua cani de 250 ml de apa intr-un vas ( de preferat ceaun), punem putina sare, cand fierbem adaugam in ploaie 1/2 de cana de malai, amestecand continuu cu telul, dam focul mai incet si lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa. Pentru a realiza forma de mamaliga, punem mamaliga fierbinte intr-o cescuta de cafea pe care o intoarcem in farfurie. Mamaliga fiind fierbinte nu se lipeste, deoarece aburii condenseaza pe interiorul canii si aluneca usor.
 Pofta buna!