contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Ciuperci Si Ceapa La Capac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


In meniul de astazi va propun o reteta frantuzeasca de pui "la capac" : se prepara incet, la cuptor si se savureaza in tihna, alaturi de un pahar de vin alb.
Desi initial presupune putintel efort, odata bagata la cuptor va lasa suficient timp pentru alte lucruri. Asta daca nu veti fi prea atrasi de mirosul imbietor de ceapa, costita si ciuperci...



Ingrediente :
- 1,5 kg carne de pui ( eu am pus copanele)
-  2 cepe mari
- 3 catei de usturoi
- 60 g costita afumata, fara soric
- 100 g unt ( oh, da, francezii il folosesc mereu)
- 100 g ciuperci champignon mici
- 30g faina
- 600 ml supa de pui
- sare si piper
- patrunjel verde tocat pentru ornat

Inainte de toate se preincalzeste cuptorul la 170 grade (foc mic). Mai bine sa facem asta din timp, ca sa aiba timp sa se incalzeasca uniform pana sunt gata toate ingredientele. Ca asa e cu retetele astea frantuzesti, trebuie putina migala... Dar, zic eu, rezultatul merita din plin...
Pentru inceput rumenim frumos ceapa, usturoiul si costita in 20 g unt.
Ciupercile le rumenim in alte 20 g unt...

Topim restul de unt si rumenim in el carnea de pui. Treaba asta dureaza cam zece minute... Tamponam excesul de grasime de pe pui cu cateva servete de hartie.

Scurgem grasimea ramasa si pastram circa 2 linguri din ea. O aducem la punctul de fierbere si adaugam faina, amestecand bine pana se rumeneste. Se adauga apoi treptat supa de pui si se lasa pe foc pana se infierbanta, fara sa fiarba.

Intr-un vas cu capac se aseaza puiul , ceapa, ciupercile si costita. Se toarna supa de pui, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la cuptor circa o ora. Acoperita cu capac, va fierbe la foc mic eliberand treptat aromele.

Daca sosul nu a scazut suficient, acesta se poate scurge intr-un alt vas si apoi sa se fiarba la foc mic pana scade suficient. Daca vi se pare prea gras, atunci puteti "pescui"cu o lingura grasimea care se ridica la suprafata.


Puiul se serveste cald, alaturi de garnitura preferata.

Articol recomandat de ebunatati.blogspot.com