contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Cimbrisor Copt La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 1 pui intreg
- 1 legatura cimbrisor proaspat
- 50 ml ulei de masline
- sare, piper
- 1 lingura boia ardei dulce
- patrunjel uscat tocat
Mod de preparare:
Se spala puiul, se transeaza in bucati, se freaca fiecare bucata in parte cu boia de ardei dulce, sare si piper apoi se aranjeaza bucatile de pui intr-o tava sau intr-o oala termorezistenta. Peste pui se pune o cana de apa si 50 ml ulei de masline. Se acopera c folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute se ia folia si se presara peste pui frunzulitele de cimbrisor. Se mai introduce tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute pana cand puiul s-a rumenit si carnea se desprinde de pe os (din cand in cand se scoate tava din cuptor si carnea se stropeste cu lichid-ul din tava). La final puiul se presara cu patrunjel uscat tocat. Se serveste cu garnitura de cartofi taranesti si muraturi. Pofta buna!
Nota:
Inrudit cu cimbrul, cimbrisorul poate fi folosit si pe post de condiment, cu toate astea insa are si veleitati terapeutice care-l recomanda pentru: crampe abdominale si durereri mestruale precum si boli ale sistemului nervos. O atentionare deosebita ar fi pentru doamnele insarcinate deoarece ceaiul de cimbrisor poate grabi nasterea si provoaca avortul. Se recomanda atentie la administrarea lui in perioada sarcinii.

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com