Pui Cu Ceapa La Cuptor
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
O reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru un pranz in familie.
INGREDIENTE:
4 pulpe de pui
1/2 lingurita boia de ardei dulce
1/4 lingurita sofran
1/4 lingurita chimion
sare
piper
1 catel usturoi
200 g salota (ceapa mica)
2 linguri vin alb
5 linguri ulei
50 ml supa de legume
1 crenguta rozmarin
PREPARARE:
Punem toate condimentele intr-o ceasca si le amestecam pana se omogenizeaza. Ungem bucatile de pui cu 2 linguri ulei apoi presaram condimentele. Lasam puiul la rece pentru 20-30 minute.
Calim puiul pret de 4-5 minute pe ambele parti in 3 linguri ulei.
Mutam puiul cu 2-3 linguri din uleiul in care a fost prajit, intr-un vas termorezistent. Punem langa acesta salota (ceapa mica). Adaugam vinul, restul de ulei, usturoiul taiat in 4, cateva frunze de rozmarin si acoperim cu o folie de staniol.
Dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 45 minute, apoi scoatem folia si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti (cam 15 minute pentru fiecare parte, in functie de puterea cuptorului). Verificam daca ceapa este moale – daca este nevoie o mai lasam in cuptor pana capata “consitenta” dorita.
Servim puiul cu salota cald, insotit de o garnitura de orez si salata.
Pofta buna!