Pui Cu Cartofi La Cuptor
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu exista mancare mai raspandita ca asta, este ca esperanto al culinarelii (licenta poetica). Mancare nationala, de gospodine obosite, buna cu orice condiment sau combinatie de legume ori adaos. Cum noi mancam rar si ma tot impiedic pe net de diverse combinatii, am luat un petreus si am facut, cred ca sunt ani de cand nu am mai prestat pui cu cartofi la cuptor.
Ingrediente: un pui, ceapa, cartofi, usturoi, ulei, bere, zacusca de ardei kapia (optional, pentru aroma si culoare, nu e musai).
Mai tineti minte de cand fac eu reclama puiului de AVE? Ei bine acum ii fac anti-reclama, daca o sa va uitati la link sa vedeti cum arata acum ceva vreme si uitati-va cum arata acum, pretul fiind tot mare.
Neimportant, nesimtirea producatorilor e mare, eu am crezut ca e asa albicios ca e congelat profund, pro my ass. Oricum, reteta mea e asa: se pun petreusii injumatatiti intr-un vas uns cu ulei, se inconjoara cu cartofi si ceapa. Se face sosul din usturoi, bere, sare, piper si zacusca (eu am pus si ardei iute in plus).
Se da totul la cuptor (eu i-am pus suprapusi dar pe urma am revenit la idei mai normale).
Spre final (i-am mai sucit de pe o parte pe alta) am amestecat si nitica smantana cu sos si am stropit puii.
Gata.
Mancaram cu muraturi.
hard roc aleluia