Pui Cu Caju
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
2 fileuri piept de pui fara piele
4 oua
4 linguri malai/faina
1 praf de sare
300 ml ulei de nuci sau ulei de floarea soarelui
1 ceapa mare
2-3 cepe verzi
100 g praz (partea alba)
2 ardei grasi rosii mari
1 ceasca supa de pui
3 linguri de sos de soia
5 linguri de nuci caju
sare de mare
piper alb
PREPARARE:
Batem ouale, adaugam malaiul(faina), un praf de sare si amestecam bine. Dam carnea de pui taiata fasii prin amestecul de oua si apoi o prajim in uleiul foarte bine incins. Scoatem bucatile de pui din wok, cand devin aurii, putin crocante si le punem pe un servet de hartie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de grasime.
Ceapa tocata marunt si prazul le calim in uleiul in care am prajit carnea. Adaugam ardeiul rosu curatat de taiat fasii potrivite ca marime, apoi continuam sa calim, pana se inmoaie si acesta.
Punem bucatile de pui peste ardei si ceapa, continuam sa prajim timp de 1-2 minute, apoi turnam supa si sosul de soia. Fierbem acoperind cu un capac cam 2 minute, apoi luam capacul si lasam pana in momentul in care scade sosul.
Adaugam ceapa verde tocata marunt si caju, condimentam cu sare si piper alb, mai lasam pe foc 1 minut, apoi indepartam vasul de pe aragaz.
Servim imediat cu o garnitura de orez.
Sa aveti pofta!