Pui Cu Caise
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Deoarece este perioada caiselor si imi trag cu ochiul pe mai toate tarabele din piata, am hotarat “to go wild” si sa fac o combinatie mai extravaganta. Piept de pui dezosat combinat cu caise pe un pat de orez. Aromele dulci ale caiselor combinate cu gustul destul de nearomat:) al pieptului de pui…hmm..ce ar putea merge rau? Asha ca zis si facut. Am folosit:
- 1/2 kg de caise taiate bucati
- 1/4 cana zahar
- 2 linguri otet
- 500 g piept de pui dezosat taiat bucati medii
- sare
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa taiata fin
- 1 lingura de rozmarin
- 1 lingurita scortisoara
- 2lingurite de tabasco sau sos iute
- piper
- orez
1. Amestecati caisele cu otetul si cu zaharul intr-un bol. Tasati caisele cu o furculita (pe cele mai coapte).
2. Intr-o tigaie prajiti bucatelele de pui cu 2 linguri de ulei. Cand sunt prajite asezati-le deoparte.
3. In tigaie adaugati restul de ulei si prajiti ceapa pana devine transparenta, apoi adaugati 2 cani de apa si un cub knorr de pui(sau 2 cani de supa clara de pui). Adaugati apoi caisele si restul ingredientelor si fierbeti cam 20 de minute, pana se formeaza un sos mai gros.
4. La sfarsit adaugati si bucatile de pui in tigaie, pentru a se incalzi.
5. Serviti pe orez.
POFTA BUNA!!!