Pui Cu Bere
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Si alte chestiuni rapide ca a dat canicula in noi, asa ca oalele saptamanale le-am inlocuit cu ulcele de doua-trei portii de chestiuni care se fac pe cat se poate de repede.
Prima tura am facut-o cand mi s-a stricat ghiveciul de il aveam (a urmat conopida si la doua zile s-a borsit si aia, s-a bulit chederul la frigider si nu mi-am dat seana si am si uitat sa il dau tare). Nu a fost mare paguba, dar a fost, ca nu suport s aarunc mancarea, asa ca prima tura de pui cu bere a fost cu pulpele (gasit la 50%) fripte cu putin busuioc, usturoi, sare, piper, adaugata bere si lasat sa se faca.
Garnitura de fasole din bircan (gata fiarta), sos de ardei, red curry. Rapid.
A venit caldura cea mare si pisicile au invadat spatiul racoros al Casandrei cu multa nesimtire, nici nu misca atunci cand scot cateaua si asta face slalom printre ele.
In afara de puiul vietii mi-am facut o zeama de buruieni, de mancat rece, nici nu o sa credeti din ce cazaturi, o tin in cutii si beau de la gheata.
Anume, am inabusit putin urmatoarele: frunze de conopida, tije de telina, cotoare de varza chinezeasca, morcov, am pus si aici putin red curry si ultimul rest de sos de ardei, fulgi de ceapa, dovlecei si la final, am dres cu iaurt slab si mujdei, obladi oblada.
Si ultima tura de pui cu bere si mai comod si mai rapid ca e si mai cald azi, puiul tot asa, blansat in ulei, tot cu red curry iute, stins cu apa calda, peste care am pus cartof, morcov si marar (aveam si dovlecel dar am uitat). La final de tot am pus usturoi pisat, nu sunt eu mare fan pui, dae daca tot am luat doua cutii la pretul ala si tot e cald, sa fie pui.
Gata, rororo, ca ma trec apele si daca tastez.