Pui Cu Bere La Cuptor

articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
6 pulpe de pui
1 ceasca ulei
1 sticla bere – neagra ar fi de preferat, dar merge foarte bine si una blonda
sare
piper
rozmarin
boia dulce
2 catei de usturoi
PREPARARE:
Punem puiul intr-un vas termorezistent. Turnam peste pui o ceasca de ulei de masline, apoi 1/2 dintr-o sticla de bere – daca aveti bere neagra e si mai bine.
Il condimentam cu sare, piper, boia dulce si rozmarin tocat. Adaugam 2 catei de usturoi taiati in jumatate. Acoperim totul cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la 200°C pentru 20 de minute.
Dupa acest interval scoatem folia si lasam puiul atat cat este nevoie pentru a se rumeni pe ambele parti, cam 10 minute pentru fiecare parte.
Servim puiul cu bere cand il scoatem din cuptor cu o garnitura de cartofi cu rozmarin.
Pofta buna!