contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Bambus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi va poftesc la o mîncare cu tenta asiatica. Reteta este inspirata de pe site-ul Andreea's Chinesefood Blog. Mi se potriveste perfect. Prepararea nu necesita prea mult timp, ingredientele sînt usor de procurat, fara condimente complicate... deci simplu, delicios si rapid! Am sarit peste ghimbir, deoarece noi nu-l agreem deloc... asa ca am pus foarte putina coaja de lamîie rasa fin de tot. Neavînd destul bambus pentru trei portii, am completat cu felii de morcov feliat subtire. De aceea am spus ca mîncarea de azi e cu tenta asiatica, nerespectînd exact reteta.Totusi a fost delicioasa. Multumim, Andreea!    


Ingrediente:
  • 3 jumatati de piept de pui
  • 200 g lamele de bambus, din borcan
  • 50 g morcov taiat felii subtiri
  • 300 ml supa de pui
  • 3 catei usturoi, putin zdrobiti
  • 3 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri amidon
  • 6-7 linguri sos soia
  • 2 linguri vin de orez
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust
  • putin coaja de lamîie, data pe razatoarea fina (optional)

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fîsii nu foarte subtiri si se lasa la marinat 20 de minute
 într-o zeama facuta din 3 linguri sos de soia, sare, o lingura vin de orez
amestecate cu o lingura rasa de  amidon. 
 

 
Folosim timpul pentru a pregati si restul ingredientelor. Se taie partea alba a cepei fîsii lunguiete, iar partea verde se taie oblic si se pastreaza pentru final/decor. Se scurge bambusul de zeama, se taie morcovul felii subtiri, iar usturoiul se zdrobeste usor cu lama unui cutit, prin apasare. În supa de pui se adauga restul ingredientelor: sare, putin zahar, restl de sos de soia, amidon si uleiul de susan. 
 
 
Pregatitm castronelele :) 


 
Se încinge o tigaie sau un wok, se adauga o lingura ulei de floarea soarelui. Se prajesc fîsiile de pui, apoi se scot deoparte. Se adauga cealalta lingura de ulei, morcovii, cateii de usturoi si coaja de lamîie si se calesc usor. Se îndeparteaza cateii de usturoi, se adauga bambusul si se mai caleste 1-2 minute. Se adauga pieptul de pui, supa cea aromatizata si se lasa sa traga un clocot scurt, atît cît se îngroasa sosul, gata! Se garniseste cu coditele de ceapa verde si se manînca cu mare pofta! 
 




Va las si putina lectura tot de pe blogul Andreei -  despre desertul chinezesc
Si bineînteles ca va arat si desertul nostru - Fructe cu putin sirop de agave.