contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Bambus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

In ultima vreme, din cauza lipsei de timp pentru bucatareala mai complicata, ne-am orientat spre retete rapide care sa fie gata in 20 - 30 de minute. Si cum de la Chow Mein ne-a ramas o cutie de muguri de bambus aproape plina, care trebuia consumata in cateva zile, am pregatit un pranz rapid, contimentat si cu putine calorii. Am mai mancat pui cu bambus si de la restaurantele chinezesti unde mergem sau de la care comandam la birou, dar sincer varianta noastra a fost muuult mai buna... si spun asta cu modestie :))

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • o cutie muguri de bambus, sau un pic mai putin :)
  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov mic
  • o bucata de ghimbir (cam 2 cm)
  • 2 linguri de sos chilli (sau 1 ardei iute tocat marunt)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei
  • 2 lingura de sos de stridii
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 lingurita de zahar brun
  • suc de la jumatate de lime
Pregatim toate ingredintele inainte sa incepem pentru ca ritmul in care trebuie sa le punem in tigaie va fi ametitor de rapid :) Pieptul de pui il taiem fasiute subtiri si lungi de 3 - 4 cm. Tocam ceapa, usturoiul si ghimbirul, iar morcovul si ardeiul ii taiem betigase.
Incingem uleiul in wok si adaugam ceapa pe care o prajim la foc iute 1 minut, dupa care adaugam usturoiul, ghimbirul, sosul chilli si le calim cam 2 minute. Adaugam carnea, sosul de soia, sosul de stridii, sucul de lime, mugurii de bambus si zaharul. Le gatim 3- 4 minute, acoperite cu capac. Adaugam si restul ingredientelor: morcovul si ardeiul si le lasam inca 3 - 4 minute, pana carnea este patrunsa, iar legumele sunt crocante.
Servim fie cu orez fiert, fie simplu, iar 100 de grame au doar vreo 90 de calorii. Delicios, nu? :)

 

 

 



Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com