Pui Cu Ardei Si Ceapa
Sursa Pui cu ardei si ceapa
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pui de casa , ca si in reclama " de nepretuit " :)). L-am gatit asa cum imi place mie cu legume si putin vin.
Ingrediente:
1 pui
60g kaizer sau slaninuta afumata
1 ceapa mare
3 ardei kapia
4 catei de usturoi
1 lingura boia dulce
piper, sare, ulei
200 ml vin sec
Taiem puiul bucati . Spatele, aripile, cosul, gatul le lasam pentru supa iar restul le folosim la reteta asta :).
Condimentam bucatile de carne , apoi le prajim la foc iute cateva minute. Adaugam slaninuta taiata feliute,lasam sa se topeasca si apoi adaugam ceapa taiata sozisori, ardeiul taiat rondele , usturoiul tocat. Amestecam bine cateva minute apoi adaugam vinul, lasam 1 minut si apoi punem apa cat sa acopere carnea.
Lasam sa fiarba la foc mic cu capac 40 min( daca e pui de la magazin mai putin timp vreo 30 de min). Gustam si daca mai este nevoie adaugam sare.
Servim cu mamaliguta.
V-as recomanda ca de fiecare data cand faceti o mancare cu carne de pui sa adaugati cateva feliute de kaizer sau slanina afumata. Ii schimba gustul total, mai ales la puii din magazin care si asa nu au niciun gust .
PP