Pui Cu Ardei Copt şi Măsline
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
un piept de pui dezosat, 100 gr măsline negre, 4-5 ardei copţi, un morcov, o ceapă, un fir de praz mare, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se şterge şi se taie cubuleţe.
Se condimentează cu sare, piper şi boia.
Într-un vas mare se pune ulei la încins, la foc potrivit, se adaugă pieptul de pui şi se lasă la prăjit până devine auriu, amestecând în când în când.
Se curăţă ceapa, se spală, se toacă. Se spală prazul şi se taie rondele. Morcovul se curăţă, se spală, se taie rondele şi toate legumele se adaugă peste carne.
Se lasă pe foc, completând cu puţină apă, până fierb toate ingredientele.
Măslinele se desfac de sâmburi, se porţionează şi
se adaugă în vas.
Se condimentează cu sare, piper şi se lasă la fiert până scade sosul.
Ardeii copţi se rup fâşii şi
se pun peste celelalte ingrediente.
Se amestecă şi se mai lasă 4-5 minute
la foc potrivit.
Se serveşte cald, ca atare.
Poftă bună!